wz

Tu sú odkazy na moje a mnou vytvorené weby•••Seniorka•••Cezmín•••Slovania Kelti•••Svadba•v•Vianoce•••Múdra ako rádio•••Moji psi•••Príroda•••Cintorín•••Gloria Polo•••CBRSK CB rádioamatéri•••Aishwarya Rai•••Veľká noc•••Viktoriánska doba•••Obec Horné Chlebany•••Jedovaté bylinky•••Jánska noc Kelti•••Ľudový básnik M.Krpelan•••Svet bábik•••Dieťa•••Holub Olympionik z Liptova•••Buldog English•••Senior Baťo•••Seniorka a deti

Recepty
Torty a iné od netoviek

Jednou zo zábaviek netoviek je pomyslné pozývanie na kávičku, čaj a zákusok či štamperlík ku tomu. Dostávam e-maily s takýmito ponukami a väčšinou ku tomu aj obrázok a občas aj recept. Ukladala som si to do záložky a dnes ponúkam z ponúk netových kamarátok a kamarátov niekoľko obrázkov a receptov.

Nepečená torta s ananásom
3 balíčky okrúhle piškóty
4 tégliky kyslej smotany
2 balíčky vanilkového cukru
1 konzerva ananásu
1 konzerva jahôd
Postup: Tortovú formu si vyložíme piškótami. Pokvapkáme piškóty šťavou z ananásu (môže byť aj iný kompót) a poukladáme ananás. Kyslú smotanu si rozmiešame s cukrom (podľa chuti môžme dať aj viac cukru) a potrieme piškóty. Poukladáme piškóty a tak vrstvíme až pokiaľ sa nám neminie smotana.
Tortu potom dáme do chladničky a môžme ju aj vyzdobiť.


Čokoládová torta s karamelom
Na dno torty:
• sušienky 1 balenie (225 g)
• 70 g rozpusteného masla
• 1 tablu horúcej čokolády (100 g), rozpustené
Karamelová čokoláda
• 2 tably horkej čokolády (200 g)
• 1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko
• hrsť vlašských orechov
Šľahačku s banánom:
• 4 banány
• Šťava z 1 citróna
• 300 ml smotany na šľahanie veľmi chladné
• 2 - 3 lyžice kakaa
Príprava:
Na dno:

Sušienky do misy rozdrobíme. rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpele Zaregistruj sa alebo na veľmi miernom ohni v hrnci), potom zmiešame s drvenými sušienkami. Dno aj boky formy vyložíme papierom a potom sušienkovou zmesou. Zmes riadne pritláčame. Dajte do chladničky.
Karamelová čoko:
Rozpustíme čokoládu a premiešajte s vareným kondenzovaným mliekom. Kladieme na dno na sušienkovú zmes, posypeme orechmi a dáme do chladu zase asi na 1 hodinu.
Šlahačku s banánom:
Olúpeme banány a nakrájame na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. Urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovičným množstvom banánov. Navrstvíme na karamelovú zmes. Ozdobíme zostávajúcimi banánmi a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert. Skladujeme v chladničke.

Nepečená torta z jabĺk
Potrebujeme:
Jablká lúpaná 750 g
Cukor krupica 140 g
Puding vanilkový 2 vrecúško
Piškóty detské 150 g
Hrozienka 1 hrsť
Postup:
Jablká nahrubo nastrúhajte, prilejte k nim hrnček vody a pridajte cukor. Priveďte do varu a asi 10 minút varte. Potom prilejte druhý hrnček vody, v ktorom ste rozmiešali pudingový prášok. Opät varte, ale už iba do doby, až sa prevarí škrob (asi 3 minúty), potom pridajte kúsky hrozienok či brusiniek. Ešte teplú hmotu nanášajte do formy a prekladajte ju piškótami. Do stredu vložte nasekané hrozienka, alebo brusinky. Celú tortu potom uhlaďte, popritláčajte namočenou stierkou a dajte poriadne vychladiť do chladničky.
Jednotlivé rezy torty podávajte s kyslou smotanou. Pokiaľ budete mať chuť, môžete jablká zvariť s korením (hrebíčkami, škoricou, badyánom) a miesto vody použiť biele víno.

Čokoládová torta bez pečenia
Na cesto
80 g mleté sušienky
40 g vlašských orechov
10 g kakaa
20 g rozpusteného masla
60 g práškového cukru
1 čajová lyžička rumu
2-3 lyžice mlieka
Čokoládový krém:
200 g tmavej čokolády
350 ml smotany na šľahanie
30 g cukru
30 g masla
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup: Do tortovej formy na dno dáme papier na pečenie.urobíme zmes zo sušienok.sušienky orechy kakao vymixujeme v mixéri, rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom, pridáme rum a mlieko, 150 ml smotany, čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a potom ochladíme.
Zvyšných 200 ml smotany šľaháme šľahačom, pridávame rozpustenú čokoládovú smotanu a šľaháme do tuha navrstvíme na sušienkový korpus. dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny, potom pofŕkame vrch tortičky čokoládovou polevou alebo posypeme čokoládovými hoblinami.

Marhuľová torta s parížskou šľahačkou
Na tortovú formu s priemerom 22 centimetrov

Potrebujeme:
Na spodnú vrstvu a náplň: 250 g piškót, 2 lyžice ríbezľovej marmelády, 150 g kompótových marhúľ
Na krém: 200 ml smotany na šľahanie, 200 g lúčiny (mascarpone) (bánovecká nátierka), 100 g práškového cukru, 10 g želatíny v prášku.
Na parížsku šľahačku: 500 ml smotany na šľahanie, 20 g kakaa, 4 lyžice kryštálového cukru, hoblinky z bielej čokolády na ozdobu.
Postup: Deň vopred si pripravte parížsku šľahačku. Zahrejte smotanu v kastróliku, pridajte kakao a cukor, krátko povarte a nechajte vychladnúť. Potom ju dajte do chladničky a nechajte poriadne vychladiť. Druhý deň sa môžete vrhnúť na samotný tortu.
Krém pripravíte tak, že vyšľaháte smotanu, pridáte k nej lúčinu, cukor a želatínu, ktorú vyrobíte podľa návodu na obale. Tortovú formu vyložte potravinovou fóliou a na dno vyskladajte piškóty. Zvyšné piškóty vždy po dvojiciach zlepte ríbezľovou marmeládou. Marhule nakrájajte na kúsky. Spodnú vrstvu piškót zalejte
polovicou krému (budú trochu plávať), poukladáme marhuľami, "guľami" zo zlepených piškót, prelejte zvyškom krému a dajte do chladničky na dve hodiny vychladiť.
Potom vyšľahajte pripravenú parížsku šľahačku a potrite ňou celú tortu. Dozdobte hoblinkami z bielej čokolády, všetko vráťte do chladničky a podávajte riadne vychladené.

 Kokosovo čokoládova torta
125 gramov masla
1 šálku práškového cukru
2 ks vajicka
1⁄4 šálka kakaa
1 1⁄2 šálka polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1⁄2 ks strúhaného kokosu
1 šálka mlieka
250 millilitrov šľahačkovej smotany (krém)
1⁄2 šálka kokosu (krém)
2 pol.lyžice práškového cukru (krém)
100 gramov tmavej čokolády (ganache)
100 millilitrov šľahačkovej smotany (ganache)
Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty.
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao. Do vyšľahanej peny, primiešame polovicu múky, mlieka a kokosu. Postup zopakujeme ešte raz.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy (o priemere cca 20 cm, ja som mala 23 cm) vystlanej papierom na pečenie a vymastenej maslom. pečieme pri teplote cca 170°C cca 55 minút a lebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.Po upečené necháme korpus vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom dotuha a zľahka primiešame kokos. Dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Čokoládu so smotanou roztopíme na parou a necháme vychladnúť.
Ak budete piecť vo forme o priemere 20 cm, korpus môžete rozrezať napoly a natrieť krémom.
Keď pečiete vo väčšej forme a použjete bezlepkovú múku, korpus je nižší, netreba rozrezať, ale krém natrieť navrchu korpusu. Navrch ešte rozotrieť vychladnutú polevu. Uskladňujeme v chladničke.

 Maková torta
Základný krém
1 l mlieka
7 lyžíc cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
3 sáčky (30 g) práškovej želatíny
500 ml smotany
Korpus
200 g sušienok bebe (piškoty) alebo iné maslové kekse
50 g nasekaných pražených lieskových orieškov
Maková plnka
200 g maku zomletého
1 dl vody
1 polievková lyžica medu
1 vrecúško vanilkového cukru
3 polievkové lyžice cukru
100 g horkej čokolády *
Želatína namočíme v 1 dl vody a necháme napučiavať.
Do mlieka pridáme cukor a vanilkový cukor, privedieme varu za občasného miešania, potom odstránime z tepla. Rozpustíme želatínu na miernom ohni, pridajte 6-7 polievkových lyžíc vriaceho mlieka, ohrieva sa za stáleho miešania, aby vznikla homogénna hmota, potom pridáme ostatné mlieko.
Nechajte v chladničke túto hmotu stuhnúť. Minimálne 3 hodiny.
Rozšľaháme smotanu, pridáme stuhnuté mlieko, miešanie šľahačom, kým sa všetko nespojí.

Višňová a šľahačková torta
Potrebujeme

5 ks vajcia
5 Pol.lyžíc polohruba muka
5 pol.lyžíc práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
1 ks prášok do pečiva
1 ks višňový kompót (vykôstkované)
2 pol.lyžice kryš. cukru
1 ks citrónová kôra
2 Štipka mletej škorice
1 Kus vanilkový puding
trochu alkoholu (čerešňovica)
4 ks smotana na šľahanie
4 ks stužovač šľahačky
Príprava torty trvá dlhšie, pretože potrebuje cez noc tuhnúť. Pripravte si základ večer a na druhý deň už len dozdobíte a je hotovo.
Postup
Cesto

Koľko vajec, toľko lyžíc múky a cukru.
-Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Počas šľahania postupne vmiešavame 5 lyžíc cukru.
- sneh, vmiešame žĺtky a vmiešavame postupne 5 lyžíc polohrubej múky
- do pripravenej zmesy vmiešame vanilkový cukor a kypriaci prášok do pečiva.
- vylejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vystlanej formy a necháme piecť na 180 stupňoch, kým sa cesto nelepí na špajdličku. Trúbu netreba otvárať cesto by sa mohlo spľasnúť.
Plnka
-Oddelíme si višňe od kompótovej šťavy a pripravíme pudingový prášok. Šťavy potrebujeme 5dl, ak nemáme, stačí doliať vodou alebo bielym vínom.
- 2,5 dl šťavy spolu s citrónovou kôrou a 2PL kryšt.cukru privedieme do varu. Medzitým zmiešame zvyšných 2,5 dl šťavy s pudingom a pomaly vlejeme za stáleho miešania do horúcej šťavy. Miešame, kým nezačne hustnúť, vyberieme citrónovú kôru a pridáme višne, necháme za stáleho miešania zhustnúť, potom odstavíme zo sporáka a dáme vychladnúť.
- Vyšľaháme si 2ks šľahačky (500ml) s 2 ks stužovačov. Kto chce sladšie, môže pridať lyžicu práškového cukru. S cukrom však netreba preháňať.
Plnenie
- vychladnutý plát si rozdelíme na 3 časti.
- spodnú časť vložíme späť do vyčistenej formy, pokvapkáme alkoholom, natrieme vrstvou šľahačky a na ňu pridáme vrstvu vychladnutej višňovej plnky (plnka sa vám môže zdať trochu riedka, ona cez noc pekne stuhne. Ak si nie ste istý, pridajte do nej jeden stužovač do šľahačky)
- priložíme naň druhý plát, pritlačíme, opäť pokvapkáme alkoholom, dáme vrstvu šľahačky a naň vrstvu višňovej plnky. Položíme posledný plát, pritlačíme a necháme na noc na cca 12 hodín v chladničke stuhnúť.
Zdobenie
- vyšľaháme si 2 šľahačky s 2 ks stužovačov, obtrieme zo všetkých strán a popustíme uzdu fantázii. V lete možno zdobiť čerstvými višňami, alebo krajšími kusmi višní z kompótu.

Torta s medom
Potrebujeme

6 ks vajec
6 pol.lyžíc kr. cukor
6 pol.lyžíc hladka muka
1⁄2 Balíček prášok do pečiva
2 pol.lyžice med
1 Čajová lyžička Perníkové korenie
6 pol.lyžíc olej
6 pol.lyžíc vody (Vyšľahať piškótu)
Postup
Upečieme si základný piškótový korpus zo šiestich vajec a pridáme do neho 2 lyžice medu a 1 lyžičku perníkového korenia.
Naplníme karamelovou plnkou zo Salka, do ktorej dáme lyžicu medu. Do čokoládovo-rumovej plnky tiež pridáme veľkú lyžicu medu a štipku mletej škorice, pri vrstvení pridáme mrazené maliny. Po stuhnutí polejeme ganache.

Sušienkový korpus
Vymixujeme sušienky a lieskové oriešky. Pridajte 6 lyžíc krémovej hmoty a mieste rukami. Zmesou vyložte tortovú formu 24 cm vyloženú papierom.
Maková plnka
Vodu, med a vanilkový cukor dáme variť na 7 - 8 minút za stáleho miešania. Musí zhustnúť ako džem, potom odstavíme a pridáme zomletý mak. Vyšľaháme, vychladíme na izbovú teplotu, polovicu základného krému primiešame k maku, túto plnku dáme na korpus zo sušienok, potom si zostávajúci krém rozdelíme na polovicu, jednu polovicu navrstvíme na makovú plnku a do druhej prišľaháme rozpustenú čokoládu. Potom nalejeme na biely krém, necháme poriadne stuhnúť, najlepšie cez noc, potrebuje to tak 4-5 hodín.

Dvojfarebné rezy
2 1 / 2 balíčky sušienok Bebe
mlieko pre zvlhčenie
Čokoládový krém:
200 g mliečnej čokolády
150 ml smotany na šľahanie
Žltý krém:
1 balíček vanilkového pudingu
500 ml mlieka
4 lyžice cukru
200 g masla
100 g bielej čokolády
Postup: Uvaríme puding podľa návodu. Bielu čoko rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť a potom vymiešame s mäkkým maslom a s pudingom.
Tmavý krém pripravíme rozpustením čokolády. Tú necháme trochu vychladnúť a primiešame k šľahačke. Po úplnom vychladnutí vyšľaháme, potom môžeme vrstviť.
Na dno formy poukladáme sušienky, ktoré zjemna namočíme v mlieku, môžme to urobiť aj tak, že ich uložíme a potom štetcom pokropíme. Potom nanesieme polovicu žltého krému, potom sušienky a čokádový krém, toho tak 3/4. Trochu si necháme na ozdobu. Po čoko kréme dáme opäť sušienky a navrch nanesieme zostávajúci žltý krém. Dozdobíme so zbytkom čoko krému a dáme zachladiť. 3-4 hodiny.

 
Trojplnkový koláčik
Potrebujeme:
1 l mlieka
3 puding Vanilia
15 lyžíc cukru
25dkg masla
30dkg vlašské orechy(pomlete)
30dkg sušienky(rozdrvené)
30dkg kokosu
trochu rumu
Polevy
15 dkg mliečnej čokolády
3žlice mlieka
3 polievkové lyžice cukru
12,5 dkg margarín
Príprava
Puding uvaríme v mlieku s cukrom.
Zmes sa ochladí!
Keď je zmes chladná, primiešame maslo, šľaháme do peny, zmes rozdelíme do troch misiek.
Do prvej misky pridajte drvené sušienky a trochu rumu!
V inej miske pridáme oriešky.
V tretej miske, pridáme kokos!
Ak je zmes príliš hustá môžete pridať trochu mlieka a všetko spracujeme!
V pekáči vrstvíme v tomto poradí: Keks zmes, vlašské orechy, kokos zmes!
Čokoláda, mlieko, margarín a rozpustíme, keď trošku vychladne polejeme koláč.

Broskyňové ľadové kocky
Broskyňová plnka
1 liter vody
10 lyžíc cukru
asi 1 / 2 kg broskýň
2 vanilkového pudingu
Krém
250ml šľahačky
200ml kyslej smotany
4 lyžice cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
1 bal želatíny
Bebe kekse
Postup: Z litra vody si trochu odoberieme na rozrobenie pudingu, ostatnú vodu dáme variť s cukrom, broskyne si nakrájame na malé kocky a pridáme k vriacej vode, rozvaríme ich, potom pridáme rozrobený puding a uvaríme kašu.
Šľahačku si vyšľaháme v miske a pred došľahaním pridáme kyslú smotanu a cukor, ak sa vám zmes riedka pridajte želatínu napučanu a zohriatu, záleží od hustoty kyslej smotany, najlepšia kyslá smotana je z kauflandu.
Pekáčik si vyložte keksíkmi a na keksíky nalejte ešte teplú broskyňonú zmes, potom znovu porozkladajte sušienky a na ne plnku zo smotany, vrch posypte kakaom. Koláč sa dá pripraviť aj z iného ovocia, výborná kombinácia je aj jablko..

 
Kakaové – čokoládové plásty (oblátky)

Suroviny:
1,25 l. mlieko;
500 g. kryštáľový cukor;
2 balíčky vanilkový cukor (alebo 1 lyžička vanilkovej esencie);
3 lyžice kakao (na varenie);
2 rebierká čokolády (100 g.);
1 lyžička inštantnej kávy (instant coffee – nescafé);
štipku soli (na koniec noža – na zintenzívnenie vône a chuti čokolády);
šťavu z dvoch citrónov;
125 g. neslané maslo;
5 platní plástov (oblátok).
Pracovný postup:
Do väčšieho kastróla dáme cukor zmiešaný s kakaom, zalejeme mliekom a pozorne privedieme do zovretia. Znížime oheň a na malom ohni, za neustáleho miešania s drevenou varechou, varíme do zhustnutia. Pri konci pridáme polámanú čokoládu, kávu, vanilku, štipku soli a varíme, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a masa nezhustne. Keď je plnka (krém) uvarená, zložíme z ohňa a necháme trochu ochladnúť. Do polochladnej plnky pridáme citrónovú šťavu a zase všetko dobre vymiešame.
Konečne (do polotepletej plnky) pridáme maslo a zase dobre premiešame. Plnka má byť lesklá a hladká. Ochladnutú masu rozdelíme na štyri časti, natrieme na štyri platne, piatou platňou prikryjeme, niečím zaťažíme a na druhý deň krájame na kosoštvorce. (Diamond cut.)

Rezy Nesquik
Potrebujeme: 3 balíky Bebe kekse
mlieko na navlhčenie
na krém:
1200 ml mlieka
1 balíček puding "Karamel"
2 balíčky pudingu "vanilla"
cukor podľa chuti
100 g mliečnej čokolády
3 lyžice kakaa "Neskuik"
200 g masla
Poleva:
200 g mliečnej čokolády
30 g masla
Postup: Dáme variť 1 l mlieka s cukrom. V ostatnom rozmiešame pudingy dokopy. Uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čoko a primiešame ešte do teplého pudingu.
Pridáme kakao a maslo a necháme vychladnúť. Zľahka namočíme sušienky v mlieku a uložíme na plech, môžme len pofŕkať, potom natrieme krémom. Opäť dáme sušienky pofŕkame mliekom a zas dáme krém atď. 4 rady sušienok, na vrch krém, potom čoko polevu.

Z BeBe nepečený koláč
Potrebujeme
250 g sušienok Bebe kekse
3 kyslé jablká (700 g)
3 banány (500 g)
150 g vlašských orechov
1 polievková lyžica rumu
100 g cukru
Pre puding krém:
1 vanilkový puding 1 lyžica hladkej múky
2 lyžice cukru
500 ml mlieka
20 g masla
Prášková šľahačka
125ml mlieka
Postup: Na plech poukladáme keksíky. Do misky si na jemnom strúhadle nastrúhame jablká a banány, môžete aj zmixovať, pridáme rozmixovane sušienky a orechy. Zalejeme rumom a posypeme cukrom... všetko dobre vymiešame a nanesieme na poukladané sušienky.
Puding si uvaríme v mlieku a ešte do horúceho primiešame maslo a nalejeme na koláčik, potom necháme vychladnúť, navrch vyšľaháme práškovú šľahačku v mlieku a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Čokoládové rezy

Cesto - suroviny:
600 g. hladká múka;
1 lyžička pečivový prášok;
100 g. masť (ak dávame maslo, tak asi 125 g.);
2 vajcia;
150 g. kryštáľový cukor;
250 ml. smotana;
štipka soli;
Plnka - suroviny:
1 liter mlieko;
100 g. maslo;
200 g. cukor;
200 g. čokolády;
4 – 5 lyžíc múky.
Čokoládová poleva:
180 g. čokolády;
4 lyžice mlieko;
1 lyžica maslo;
1 lyžica cukor.
Pracovný postup:
Predhrej rúru na 180 °C. Pomasti si opak pekáča (25 x 30 cm.). Preosej si múku s pečivovým práškom. Pridaj zmäknutú masť a spolu rozmrv. Do dobre rozdrobenej masy pridáme vajcia, cukor, smotanu a soľ. Dobre všetko zmiesime a masu si rozdelíme na 5 dielov. Každý diel zabalíme do igelitu a vložíme do chladničky. Aspoň na pol hodiny. Cesto si vaľkáme medzi dvomi papiermi (na pečenie). *Viď postup pri „Chudobnej torte“. Cesto položíme na pekáč a pečieme 10 minút. Upečené zošuchneme na mriežky, aby vychladlo. Proces opakujeme, kým všetky pláty nie sú upečené.
Ochladnuté štyri pláty natierame plnkou a založíme s piatym. Koláč zabalíme do igelitu a zaťažíme. Odložíme do chladničky. Aspoň na niekoľko hodín, alebo lepšie aj celú noc.
Keď si koláč vyberieme von, strhneme záťaž, igelitový obal a polejeme všetko čokoládovou polevou. Keď sa poleva stuhne, koláč krájame na obdĺžniky, štvorce, alebo aj kosoštvorce.
Plnka – postup práce:
Okrem jednej šálky, všetko mlieko si prelej do kastróla, pridaj maslo, cukor a čokoládu. Za neustáleho miešania priveď ku zovretiu a var, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. V odloženom mlieku si vymiešame múku (na hladko) a túto zmes si pozorne a postupne primiešame do čokoládovej masy. Za neustáleho miešania, na malom ohni varíme ešte asi 15 minút, kým nám masa nezhustne. Zložíme z ohňa a necháme, aby masa chladla, avšak z času na čas si ju miešame, lebo inak sa nám na povrchu stvorí kôra.
Chladnú plnku si rozdelíme na štyri časti, natrieme štyri platne a s piatou založíme, zabalíme do igelitu, zaťažíme a vložíme do chladničky.
Poleva – postup práce:
Do sklenej mise dáme čokoládu, mlieko, maslo a cukor a varíme na pare (vo vodnom kúpeli), kým sa čokoláda nerozpustí a masa nie je úplne zlúčená. S touto polevou natrieme hornú platňu koláča. Keď sa poleva stuhne, koláč krájame.
* Podľa ľúbosti, do plnkovej zmesy môžeme pridať aj pol šálky mletých orechov.

Bebe banánový koláčik
Zloženie:
• 500 g sušienok Bebe
• 4 banány
• 2 vanilkového pudingu
• 9 dcl mlieka
• 20 dkg orechov
• 1 maslo 250g
• 2 dl šľahačky
• 2 sáčky šľahačky
• 1stužovač
• 6 lyžíc Nutella
Postup: Zomeľte orechy a zmiešame s 1 vanilkovým cukrom, 2 lyžicami cukru a pridajte 1 dl prevareného mlieka. poriadne rozmiešajte. V 6 dl mlieka uvarte 2 pudingy s 2 lyžicami cukru.
Maslo vymiešajte do peny s 20 dkg práškového cukru. K zmesi pridáme pomaly puding ktorý je vychladený. Poriadne vymiešame, krém rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme vyšľahanú šľahačku z 2 dcl šľahačkovej smotany a do druhej primiešame orechovú zmes.
Sušienky namáčame do (2dcl mlieka a trochou rumu) a ukladáme na plech. Vrstva sušienok, orieškový krém, banány na koliečka, šľahačkový krém, (banány aby nám nesčerneli pokvapkajte citrónovou šťavou). Tento postup opakujte vrch koláčika ukončujeme vrstvou zo sušienok, potrieme Nutellou a ozdobíme šľahačkou.

Netoví priatelia, ďakujem Vám za sladké pozdravy a recepty. Cezmín

4.11.2014 Slovakia Cezmín